Resultat enkät saltvattenanläggning 

Tack alla ni som tog er tid att svara på enkäten om intresse av saltvattenanläggning på ön.

Lite mer än hälften av er 58 st som svarade på enkäten var positiva. Dock tycker vi i Vattengruppen att intresset inte är tillräckligt starkt för att vi ska gå vidare med projektet. 
Nu har vi skaffat oss lite kunskap om ämnet och vi får se om frågan tas upp på nytt igen om några år – av oss i Vattengruppen eller annan medlem.

/Vattengruppen

Resultat enkät saltvattenanläggning  Läs mer »

Du kan fortsatt lämna returburkar och petflaskor i sopboden

Vi återupptar möjligheten att lämna returburkar och petflaskor i sopboden

Hugo Fahrman åtar sig att forsla bort insamlade burkar och petflaskor med pant som lämnas i sopboden. Uppdraget gäller fram till och med att sopboden stänger efter sommarsäsongen 2024 med möjlig förlängning.

Fastighetsägare på vår ö kan återigen lämna burkar och petflaskor med pant i sopboden. Burkar och petflaskor kan lämnas i försluten plastsäck eller i mindre kvantiteter i de säckhållare som finns i sopboden. Fastighetsägare får själv hålla med säck och förslutning. Notera att burkar och petflaskor ska lämnas i åtskilda säckar. En rimlig förväntan är att burkar är tömda på innehåll och att inget annat än returburkar och petflaskor lämnas. Som tidigare är det inte tillåtet att lämna tomglas.

Hugo åtar sig att säkerställa så att det inte finns orimligt stora volymer av burkar/petflaskor i sopboden och att de öppna insamlingssäckarna inte blir överfyllda. 10 procent av pantvärdet lämnas till Sjöräddningssällskapet.

Du kan fortsatt lämna returburkar och petflaskor i sopboden Läs mer »

Midsommar på ön

Varmt välkomna till årets traditionsenliga midsommarfirande!

10:00   Vi klär midsommarstången med gemensamma krafter. Ta med blommor och björkris att klä med. 

15:00   Stången reses. Därefter följer musik, dans, lekar och fiskdamm.

Midsommar på ön Läs mer »